Co się dzieje w gabinetach psychologów?
Wiele osób decydując się na poszukanie pomocy u specjalisty zapewne się zapyta, jak taka psychoterapia radom będzie wyglądać. Czy taka wizyta, popularnie nazywana sesją, rzeczywiście przebiega tak, jak niekiedy opisują ją memy, czyli opiera się na leżeniu długimi kwadransami na twardym łóżku pod czujnymi spojrzeniami podejrzliwie zerkającego specjalisty? Czy odwrotnie, siedzimy na niebyt wygodnym fotelu, w czasie kiedy nasz słuchacz dyskretnie przysypia, znudzony trochę naszymi zwierzeniami? Otóż żadna z tych wersji nic prawdziwego w sobie nie ma. Owszem, każdy psycholog radom ma swoje sposoby przeprowadzania rozmowy, ale jej przebieg w dużej mierze zależeć będzie od nas samych oraz od tego, co w rzeczywistości jest nam potrzebne. Bywa, że psycholog jedynie będzie słuchał tego, co chcemy wyrzucić z siebie, będą niemym powiernikiem naszego zwierzania się, a pytania zadaje z rzadka i w takiej formie, że prowokuje nas do dalszego mówienia. Ale zdarzają się też sytuacje, w których to właśnie lekarz mówi, obrazowo nam opisując to, co jest powodem naszych bolączek i proponując plan wyjścia z opresji.

Nowoczesne funkcjonalności zastosowane w...

Posted on wrz - 23 - 2023

Możliwość komentowania Nowoczesne funkcjonalności zastosowane w monokularze termowizyjnym InfiRay EYE III EH35 została wyłączona